Skip to content Skip to footer

Pas exclusiu de «42 Segundos» pels esportistes del CN Manresa al Cinema Bages Centre

La pel·lícula «42 segundos», protagonitzada per dos actors populars com són Jaime Lorente i Álvaro Cervantes, ens transporta a les olimpíades de Barcelona 92, en les que la medalla de plata va tenir regust amarg, doncs, davant del seu públic, els seus amics, familiars, aficionats, l’equip estatal de waterpolo va veure com se’ls escapava l’or que ja consideraven seu. 

L’argument basta en la relació entre catalans i madrilenys, personalitzats en Manel Estiarte i Pedro Garcia, és conegut en el món del waterpolo com a «Toto», amb la humanització dels personatges, dels ídols, amanit amb l’indispensable Dragan Matutinovic, l’entrenador i ogre, sinònim de disciplina, patir, allunyat de ser humà. Tot junt fa una pel·lícula agradable de veure, com a mínim pels aficionats al waterpolo i dóna una visió important de la part fosca de l’esport, aquella que no es veu i que cal superar per arribar al cim.

L’estrena de la mateixa ha servit perquè el CN Manresa fes una demostració real d’equip, gràcies a la col·laboració del gestor del Cinema Bates Centre, Sr. Padró, emplenat la sala amb més de 200 persones, la majoria esportistes del club des dels més menuts, fins a excampions, entre ells els olímpics Gaspar Ventura i Albert Canal.

Amb la sala plena i les crispetes esgotades, Elisabet Ventura, secretària del club, dirigí unes paraules als assistents, fent esment a la grandesa del club, amb els seus olímpics en waterpolo, tres d’ells medalles d’or, Manel Estiarte, Jordi Payà i Carles Sanz. A la vegada ressaltà l’orgull de pertànyer a un club amb l’historial del CN Manresa. Encoratjant als esportistes presents a seguir l’exemple dels seus antecessors i la importància del CN Manresa en el món de l’esport.

Gaspar Ventura expressà la seva alegria per l’èxit de la convocatòria, ressaltant que el més important, tal com es pot comprovar en la pel·lícula és fer equip i la presència de la majoria de la plantilla en el cinema és el primer pas. Recordà que el club fa noranta anys la temporada vinent, a la vegada de recordar als esportistes una de les seves frases preferides, «els límits us els marqueu vosaltres», confiant-los així el secret de l’èxit.

Seguidament, es procedí a la projecció de la pel·lícula, que en no res havia captat l’atenció dels presents que miraven amb els ulls ben oberts les peripècies dels protagonistes. Un dia de festa, amb un protagonista estel·lar, Manel Estiarte en la pantalla.
.