Skip to content Skip to footer

En CN Manresa i Creu Roja Manresa presenten el projecte solidari “Cap nen/a sense nedar”, amb el suport de la Fundació Guardiola Sala

En CN Manresa i Creu Roja Manresa han presentat el projecte solidari esportiu d’atenció a la infància “Cap nen/a sense nedar”, que promou l’ensenyament de la natació a nens i nenes d’elevat risc social i que arrenca a Manresa amb el suport de la Fundació Guardiola Sala, l’entitat quefomenta la integració de les persones més desfavorides a partir dels valors de l’esport. 

L’objectiu de “Cap nen/a sense nedar” és apropar els esports d’aigua a nens i nenes que, sense aquest suport, no podrien tenir-hi accés. Des de la base, aprenent a nedar, perdent la por a l’aigua, guanyant confiança i seguretat, fins a poder obrir-se un món d’oportunitats per al futur, podent optar, fins i tot, a la pràctica esportiva de competició.  

Que l’aigua deixi de ser un risc per passar a ser un espai de joc, diversió i noves oportunitats per a la igualtat i la inclusió social.  

Ho han explicat avui Pere Guardiola, president de la Fundació Guardiola Sala; Manel Estiarte i Albert Estiarte, patrons de la Fundació Guardiola Sala; Ferran Sarrió, president Creu Roja Manresa, i Montserrat Gomáriz, presidenta del Club Natació Manresa, acompanyats per Judit Farell, responsable de les activitats del Casal-Ot, i altres membres de la Junta Directiva del Club Natació Manresa.  

“Cap nen/a sense nedar serà una activitat setmanal esportiva, social, educativa i lúdica, en coordinació amb els equips de Creu Roja i del Club Natació Manresa que es realitzarà a les Piscines Municipals de Manresa “Manel Estiarte Duocastella” de setembre a juny, aquest curs 2022-2023 i el 2023-2024.  

El grup de nens i nenes que hi participarà tenen edats compreses entre els 3 i els 12 anys, viuen al Nucli Antic de Manresa o les zones pròximes. Tots ells formen part de col·lectius de risc o alt risc social, derivats a Creu Roja des de Serveis Socials i que són atesos al Casal-Ot.  

L’activitat inclou la sortida dels nens i nenes des del Centre Obert del Casal-Ot, arribada a la instal·lació esportiva, realització de l’activitat aquàtica i retorn de nou al centre.